För tips...jag stjäl ditt recept, låter underbart till söndagsmiddagen......
Pytt i panna lyxvariant
Påse klyftpotatis (jag gjorde egen)
500gr marinerad fläskfile/ eller kycklingfilé (se nedan)
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula eller röda lökar
3st tomater (färska eller soltorkade i olja) (jag tog en ask med körsbärstomater)
feta ost
Marinad:
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
1tsk ingefära
1tsk sambal olek
ev lite salt & sv peppar
Sås:
2burkar creme fraiche
4msk majonäs (kan uteslutas)
italiensk salladskrydda
vitlök
marinera köttet i ca 6tim,skär sedan i skivoreller kuber
Alla ingredienserna blandas i en stor gratäng form,lägg sedan på det marinerade köttet. Gräddas mitt i ugnen ca 30minuter i 225grader, servera med den kalla såsen!
Fortsätter stjäla av Sandra, måste göra detta bröd också!
Farinlimpor
1L Ljummet vatten
1/2 pkt Farinsocker
3 pkt Jäst4 Ägg
1 Påse Rågsikt
Blanda jästen med det ljumma vattnet, rör sedan ner Farin, ägg och mjöl. Degen kommer att vara ganska kladdig. Jäs i 30 minuter, grädda sedan i 175 gr i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar