♥ Livet ♥

onsdag 16 mars 2011

Planering

Dagens middag står i kylskåpet, gud så skönt att komma hem och slippa den biten. En tydligen nyttig köttfärspaj som jag hittade på Anika Sjös blogg Ser och luktar gott iaf :)

Städning och träning och sen vara upp länge för att se Greys...hur ska jag hinna och sen orka vara uppe till 22...så kvällstrött nu så det är sannslöst! Längtar tills det är sol fram till halv nio, tänk att kunna gå ut på kvällspromenad kl åtta i solen, sånt blir man pigg av....finns nog inte mycket annat som kan bota min kvällströtthet.

Nästa veckas laga i förväg-mat
Snacka om att jag ligger i framkant nu

Recept till 5 personer:
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm malen peppar
Topping:
1 burk kantareller (konserverade går alldeles utmärkt)
1 äggula
2 msk cremefraiche
ca 150 g riven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Blanda ner färsen och rör om. Forma till 5 st stora biffar. Bryn i smör ca 4 min på varje sida. Lägg i en ugnsäker form.
Stek svampen i smör och häll i en skål. Blanda ner ägg, creme fraiche och parmesan. Salta efter behag.
Fördela blandningen över biffarna. Sätt in i mitten av ugnen ca 8 min.
Servera till en fräsch sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar